Maskeren

Vrouwen met autisme in onze samenleving

(School project)

Tijdens dit project zet je een persoonlijke fascinatie om in een professionele zoektocht. Dit werd voor mij autisme bij vrouwen en hoe zij hiermee omgaan in de samenleving. 

Proces

Steeds vaker hoor ik vrouwen om mij heen waarbij nu pas autisme gezien wordt. Waarom wordt dit zo vaak gemist? Wat voor autistische kenmerken hebben zij? Welke laten zij dan wel en niet zien? Deze vragen spookte in mijn hoofd rond.

Het werd duidelijk dat vrouwen hun autisme goed weten te camoufleren. Zo ben ik gaan kijken naar hoe ik camouflage weer kan geven.

Hoe verder ik in het onderwerp dook, hoe meer ik deze kennis wilde delen met de buitenwereld en bewust maken over hoe weinig de samenleving rekening houdt met autistische vrouwen.

Zo ben ik gaan kijken naar het vertellen van verhalen en hoe dit zo duidelijk mogelijk kan.

Om deze strips nog meer effect te geven ben ik onderzoek gaan doen naar zintuigen en hoe deze prikkels zijn voor vrouwen met autisme.

Eindresultaat

De strips over vrouwen met autisme in de samenleving heb ik zo groot mogelijk uitgewerkt zodat niemand in de ruimte er omheen kan. Je wordt geconfronteerd met hoe de samenleving en het contact tussen mensen gaat. Zo kan je je gaan afvragen waarom wij zo leven en of wij er niet iets aan kunnen veranderen.