4YOUth

(School project met echte opdrachtgever)

4Youth geeft jongeren advies over financiële, juridische en digitale vaardigheden in de stad Nieuwegein. De doelgroep wordt alleen nu nog slecht bereikt. Zij hebben dan ook opdracht gegeven om een strategie te bedenken die voor meer naamsbekendheid zou kunnen zorgen onder jongeren in Nieuwegein.

Proces

Uit interviews en observaties bleek dat er weinig intrinsieke motivatie was om 4YOUth te contacten. Dit is verwerkt in een customer Journey Map voor een overzichtelijker beeld. Waar uiteindelijk 3 concepten zijn ontstaan.

De concepten zijn samen gesmolten tot het concept ‘Smarter 2gether’.

Vaak ben je zelf niet bewust van jouw handelen en denk je vaak op korte termijn. Met dit concept wil ik de doelgroep bewustmaken van wat voor gevolgen er zijn wanneer zij bepaalde keuzes maken. Fouten maken is menselijk, maar om deze fouten eerder in te zien, kan hier ook eerder iets aan gedaan worden. Dit kan zorgen voor een schrik reactie, maar op het juiste moment is daar 4YOUth er om positieve feedback te geven en kan helpen om het probleem op te lossen.

Het concept is verder vertaald in een visuele stijl.

Eindresultaat

4YOUth kan deze stijl toepassen in verschillende multi media uitingen, met een vast stramien

Social media posts

Poster 

Om meer naamsbekendheid te krijgen is een website haast niet te missen. Dit staat professioneel, overzichtelijk en uitnodigender. Deze is dan ook ontwikkeld om vele voorkomende vragen al te kunnen beantwoorden.

Website Homepage

Website Kennisbank

Dit spel is ontwikkeld om op scholen of in thuissituaties de kinderen te helpen met financiële en juridische zaken. Zo kunnen ook de ouders en docenten bijdragen aan de kennis voor de jongeren en geeft dit ook voor 4YOUth naamsbekendheid.

Spel Solve it 2gether

Spel kaarten